Nijland over Groningse 'topstunt': 'Arjen belde: Hans, ik voel me topfit'

Nijland over Groningse 'topstunt': 'Arjen belde: Hans, ik voel me topfit'

27-06-2020 18:05 Laatste update: 18:13
73

FC Groningen verbaasde zaterdagmiddag de voetbalwereld door de comeback van Arjen Robben wereldkundig te maken: de 96-voudig Oranje-international was na tien jaar Bayern München al met voetbalpensioen, maar gaat proberen om na achttien (!) jaar zijn rentree in het groen-wit te maken. Voormalig FC Groningen-directeur Hans Nijland kan zijn geluk niet op.

Nijland had recentelijk telefonisch contact met Robben, die zijn terugkeer aankondigde. "Ik wist dat er wat speelde en ik heb vanmiddag (zaterdag, red.) rond de klok van drie met Arjen gebeld", laat hij vanaf Ameland weten aan FOX Sports. "Hij vertelde dat hij weer voor FC Groningen zou gaan voetballen. Dat is geweldig nieuws. Voor een club als FC Groningen is dat van ongelooflijk belang."

In zijn tijd als directeur had Nijland al verschillende keren een poging gewaagd om Robben terug naar zijn jeugdliefde te halen. Zijn opvolgers Mark-Jan Fledderus en Wouter Gudde hebben het nu voor elkaar gekregen. "Wat dit betekent voor de uitstraling van zo'n club... Ik kan de directie van FC Groningen feliciteren. Want dit is een topstunt! Ook voor het hele Nederlandse voetbal."

Robben ziet het zelf helemaal zitten, maakt Nijland op uit het telefoongesprek. "Hij zei: Hans, ik voel me topfit, ik ben topfit. Ik heb veel getraind (onder meer bij zijn oude club Bayern, red.). Prachtig nieuws!" Nijland zelf denkt ook niet dat Robben spijt gaat krijgen van zijn beslissing. "Ik denk niet zoveel in problemen, Ik denk veel meer in kansen. Het zegt ook heel veel over Arjen, dat hij dit doet."