Update: Meunier en Paris Saint-Germain gaan niet in op geste van Dortmund

11 juli om 13:26
Laatste update: 11 juli om 13:26

Paris Saint-Germain kan mogelijk tóch nog beschikken over Thomas Meunier tijdens de ontknoping van het Champions League-seizoen. De Rode Duivel is één van de vele PSG-spelers met een aflopend contract en heeft zich inmiddels al aan Borussia Dortmund verbonden.

BVB komt de komende weken niet meer in actie: vlak vóór het uitbreken van het coronavirus werd het uitgerekend door PSG uit de Champions League geknikkerd. PSG is al gekroond tot kampioen van het voortijdig beëindigde Ligue 1-seizoen, maar mag in augustus dus nog de Champions League-race hervatten. Dortmund is bereid om PSG tegemoet te komen en Meunier iets later dan gepland te begroeten.

Dortmund heeft hier al contact over gehad met de Waalse rechtsback, bevestigt directeur Hans-Joachim Watzke. "We hebben gezegd: als je graag nog in de Champions League wil spelen, dan is dat oké. In de kwartfinale begint het natuurlijk pas echt", wordt Watzke geciteerd door Sport1. "Hij denkt er nog even over na. Indien nodig gaan wij met PSG overleggen hoe we dit precies in gaan vullen."

Dat Meunier dan pas in een later stadium aan kan sluiten, neemt Watzke voor lief. "Als een speler dit écht graag wil, moet je ook mee willen denken. Hij heeft nu zo lang vakantie gehad, het hangt hem onderhand de keel uit. Hij kan uitgerust beginnen aan de Champions League-wedstrijden en dan topfit bij ons aansluiten."

Update: Het verhaal van Thomas Meunier bij Paris Saint-Germain is volledig over. De Rode Duivel zal niet meer aantreden voor de Franse topclub in de Champions League. Dat laat hij via Twitter weten aan collega-international Timothy Castagne, die met Atalanta Bergamo tegenover PSG staat in de kwartfinale. Van een ontmoeting tussen de Belgen komt het dus echter niet.

Meunier liep op 1 juli uit zijn contract bij de Parijzenaars en tekende reeds een overeenkomst met Borussia Dortmund. De Duitsers waren desondanks bereid om hem nog af te staan voor het slot van de Champions League. Van die geste maken PSG en Meunier - om onbekende redenen - geen gebruik.