Luhukay botst met clubleiding en spelers en vertrekt voortijdig

29 juni om 10:29

Jos Luhukay vertrekt als trainer van FC St. Pauli. Club en trainer zijn een ontbinding van het tot medio 2021 doorlopende contract overeengekomen.

Luhukay eindigde met St. Pauli op een teleurstellende veertiende plaats in de 2. Bundesliga. Ook zijn werkwijze viel niet in goede aarde bij de clubleiding en de spelers. De Venlonaar probeerde de clubcultuur te veranderen en maakte daarmee veel vijanden.

Onlangs kreeg hij het ook aan de stok met Henk Veerman, die na een doelpunt weigerde te juichen. Luhukay zou hem na die goal hebben toegeschreeuwd: 'Je staat daar maar en je doet niets!'

"Jos heeft er terecht op gewezen dat hij hier is gekomen in de vinger op de zere plek te leggen", zegt directeur Andreas Bornemann in een statement over het vertrek van Luhukay. "Dat deed hij, misschien voor onze clubs soms weleens te veel." Bornemann roemt Luhukay nog wel voor het introduceren van veel jonge spelers en het wijzigen van de koers van de club. "We zullen hier in de toekomst van blijven profiteren."

Luhukay was één seizoen werkzaam als trainer van St. Pauli.