Nijland niet blij met Perez-opmerking: 'Heb er toch nog maar even op gewezen'

29 juni om 15:06
Laatste update: 29 juni om 15:13

Hans Nijland vindt dat Kenneth Perez en Arnold Bruggink zich na de terugkeer van Arjen Robben te laatdunkend hebben uitgelaten over FC Groningen Daar heeft de voormalig directeur de twee ook op gewezen.

Perez vreest voor irritaties bij Robben in de kleedkamer van FC Groningen. "Ik ben bang dat het verschil groot is tussen hoe hij het beleeft en - ik wil niet zeggen de semi-amateurs - de spelers van FC Groningen het beleven", zei Perez onder meer bij FOX Sports. Nijland is daar niet van gediend.

"Ze deden geheel ten onrechte wat denigrerend over FC Groningen. Ik heb ze er toch nog maar even op gewezen dat we drie voetballers hebben voortgebracht die behoren tot de top tien van de wereld", aldus Nijland in het Dagblad van het Noorden. "Luis Suárez, Virgil van Dijk en uiteraard Arjen Robben hebben alle drie een FC Groningen-verleden. Maar de terugkeer van Robben betekent niet alleen een boost voor onze club. Het is goed voor de hele Eredivisie."

Nijland denkt dat FC Groningen met Robben goud in handen heeft. "Het jammerlijke is dat je nog niet maximaal kunt profiteren, omdat je door corona het stadion niet helemaal uit kunt verkopen. Maar ik zeg je, als normaal gesproken de openingswedstrijd van de competitie FC Groningen-RKC Waalwijk was geweest en je had kunnen rekenen op maximaal 14.000, 15.000 bezoekers, zouden er deze keer 22.500 hebben gezeten en had je het bordje uitverkocht op de deur kunnen hangen", aldus Nijland. "Op de merchandise zal het effect ook enorm zijn. Die shirtjes gaan de hele wereld over. Dit is heel groot."