BILD: droomtransfer naar Premier League lonkt voor Weghorst

29 juni om 21:09
Laatste update: 29 juni om 21:34

Voor Wout Weghorst ligt er aankomende zomer wellicht een droomtransfer in het verschiet. De Nederlandse aanvaller kan volgens BILD de overstap naar de Premier League gaan maken: Arsenal zou interesse hebben in de spits.

Arsenal houdt serieus rekening met een vertrek van Pierre-Emerick Aubameyang, wiens contract na dit seizoen afloopt. Mocht Aubameyang daadwerkelijk vertrekken bij The Gunners, dan is Weghorst een van de mogelijke opvolgers, weet BILD. Wolfsburg wil naar verluidt 35 miljoen euro zien voor de Nederlander.

Weghorst zelf staat open voor een transfer naar de Premier League, zo liet hij in het verleden al optekenen. Naast Arsenal is ook Newcastle United geïnteresseerd: de club staat al tijden op het punt om overgenomen te worden door investeerders uit Saoedi-Arabië, waardoor het bakken met geld beschikbaar zou krijgen.

De Nederlander kwam het afgelopen Bundesliga-seizoen tot 32 optredens in het shirt van Wolfsburg en maakte zestien doelpunten. Daarnaast gaf hij drie assists. Ook in de Europa League en de DFB Pokal was Weghorst van waarde voor zijn club: in beide competities kwam hij twee keer tot een doelpunt.