'Weghorst en Zeefuik moeten 'neue Stars' worden na investering van 50 miljoen'

15 juni 2020 om 12:16

Deyovaisio Zeefuik is niet de enige Nederlander op het lijstje van Hertha BSC. Ook Wout Weghorst, topscorer van VfL Wolfsburg, wordt door BILD gebombardeerd tot één van de vier 'neue Stars' in Berlijn.

Hertha BSC heeft ondanks de coronacrisis wat te besteden deze zomer. Dat heeft de club te danken aan investeerder Lars Windhorst, die vorig jaar 49,9 procent van de aandelen verwierf en er al ruim 220 miljoen euro in heeft gepompt. Deze zomer gaat Hertha met een transferpotje van 50 miljoen euro de transfermarkt op, meldt BILD.

De sleeping giant heeft meerdere prioriteiten: minimaal een keeper, rechtsback, spits en vleugelaanvaller. Voor de spitspositie is Weghorst in beeld. De Oranje-international voldoet aan de profielschets van trainer Bruno Labbadia, die om een grote en gevaarlijke doelpuntenmaker heeft gevraagd. Het contract van Weghorst bij Wolfsburg loopt nog drie jaar door.

Voor de rechtsbackpositie wordt Zeefuik nog steeds genoemd. De speler van FC Groningen moet ongeveer drie miljoen euro kosten, maar wordt ook begeerd door FC Augsburg, Southampton en Stade Reims. Gregor Kobel (VfB Stuttgart) en Krépin Diatta (Club Brugge) moet respectievelijk de nieuwe keeper en vleugelaanvaller worden.