Concurrentie heeft NAC alleen van een club uit de Eredivisie en uit Portugal

"Concurrentie heeft NAC alleen van een club uit de Eredivisie en uit Portugal"

Gepubliceerd: dinsdag 30 juni 2020 om 09:57di 30-06-2020 om 09:57

Peter van Ooijen kan het geel-zwart van VVV-Venlo inruilen voor het geel-zwart van NAC Breda. Zaakwaarnemer Bas Koegler bevestigt tegenover BN DeStem dat er in het Rat Verlegh Stadion een tweejarig contract klaarligt voor de 28-jarige middenvelder.

Zijn aflopende contract in De Koel werd 'om financiële redenen' niet verlengd en heeft al kennisgemaakt met NAC-trainer Peter Hyballa. "De trainer legde gedetailleerd uit wat hij met hem in gedachten heeft, hoe hij wil spelen en liet blijken de speler erg goed te kennen. Hyballa was goed voorbereid. Daar heeft hij een heel fijn gevoel aan overgehouden", aldus Koegler. Volgens de zaakwaarnemer is NAC ook vanwege praktische redenen een aantrekkelijke optie voor Van Ooijen. "Wat ook meetelt, is dat Peter in Rosmalen (naast Den Bosch, red.) woont en daardoor niet hoeft te verhuizen."

Of hij ook daadwerkelijk voor NAC gaat spelen, moet echter nog blijken. Van Ooijen heeft volgens zijn belangenbehartiger meerdere ijzers in het vuur en wil een paar dagen de tijd nemen om de knoop door te hakken. "Er was ook interesse van een club uit de Tweede Bundesliga, maar daar wilde Peter niet naar toe. Serieuze concurrentie heeft NAC alleen van een club uit de Eredivisie en uit Portugal", licht Koegler toe.

NAC legde tot dusver één nieuweling vast: de van ADO Den Haag gehuurde Thom Haye maakte definitief de overstap naar Breda. De transfer van Jesper Drost (Heracles Almelo) leek een kwestie van tijd, maar is nog altijd niet beklonken. Dat is ook het geval met de uitgaande miljoenentransfer van Jan Paul van Hecke, die nog steeds niet rond is met AS Monaco. Verder hoopt NAC een aantal spelers te verkopen, bleek uit een recentelijk uitgelekte e-mail.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat NAC onder Hyballa promoveren?

(612 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws