Memphis maakt rentree: twee treffers en assist binnen achttien minuten voor Lyon

1 juli om 20:00

Memphis Depay heeft woensdag zijn rentree gemaakt bij Olympique Lyon. De 26-jarige aanvaller was woensdag van de partij in een oefenduel van de Ligue 1-club met amateurclub Us Port Valais.

Memphis drukte meteen zijn stempel bij Les Gones. De Oranje-international verzilverde al na drie minuten een strafschop en na achttien minuten tekende hij ook voor de 4-0. Tussendoor gaf hij de assist bij de 2-0 van Karl Toko Ekambi. De vriendschappelijke wedstrijd begon om 19.30 uur. Na een halfuur stond het al 6-0.

Memphis lijkt zodoende nog een rol van betekenis te kunnen spelen voor Lyon tijdens de ontknoping van de Champions League in augustus. De Fransen nemen het in augustus nog op tegen Juventus in de achtste finale van het miljardenbal. De eerste wedstrijd tegen de Italiaanse topclub werd op eigen veld met 1-0 gewonnen. Ook de eindstrijd van de Coupe de la Ligue tegen Paris Saint-Germain wordt op 31 juli nog gespeeld.

De Nederlandse aanvaller liep eind 2019 een zware kruisbandblessure op. Daardoor werd ook gevreesd voor zijn deelname aan het EK 2020, maar dat toernooi werd vanwege het coronavirus met één jaar uitgesteld.