'Zwaargewichten van FC Barcelona moeten assistent Sarabia niet'

2 juli om 07:42

De druk op FC Barcelona-trainer Quique Setién neemt toe. De Spaanse sportkrant Marca schrijft woensdag dat de 61-jarige trainer niet de volledige steun van de kleedkamer heeft. Trainer Eder Sarabia staat er ook niet goed op.

Barcelona stelde Setien aan als vervanger van Ernesto Valverde, maar sindsdien is het niet beter gegaan. Sterker nog, Barcelona is de koppositie kwijtgeraakt. Het spel is niet goed en er worden teveel punten verloren. Daarnaast is er sinds de coronacrisis onrust ontstaan tussen Setién en enkele spelers van Barcelona.

Setién zegt in de Spaanse media dat hij zich gesteund voelt, maar Marca bestrijdt dat. Hij moet vrezen voor zijn baan, zo klinkt het. Het zou zomaar over en uit kunnen zijn als Real Madrid wint van Getafe. In dat geval is de achterstand vier punten. 

Een belangrijk deel van de Barcelona-selectie staat niet achter Setién, schrijft Marca. Enkele zwaargewichten zijn ook geen fan van zijn assistent, Sarabia. Daardoor is er naar verluidt een kloof ontstaan tussen de spelers en de technsiche staf. Miljoenenaankoop Antoine Griezmann snapt niet dat hij op de bank zit, terwijl Lionel Messi en Luís Suárez sowieso verzekerd zijn van een plek in de basiself.