FC Utrecht heeft beet: Arzani (21) kiest voor huurperiode in Nederland

FC Utrecht heeft beet: Arzani (21) kiest voor huurperiode in Nederland

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 10:15vr 07-08-2020 om 10:15

De kogel is door de kerk: FC Utrecht versterkt zich met Daniel Arzani. De 21-jarige aanvaller uit Australië komt op huurbasis over van Manchester City.

Arzani is de jongste WK-deelnemer in de geschiedenis van Australië: de toenmalige bondscoach Bert van Marwijk gebruikte hem in drie wedstrijden. Manchester City nam hem vervolgens over van zusterclub Melbourne City FC en stalde de aanvaller bij Celtic, terwijl ook PSV en Ajax interesse hadden.

In Schotland raakte de carrière van Arzani in het slop. De afgelopen twee seizoenen kwam hij mede door blessures niet verder dan 33 speelminuten. In het door corona gecancelde Premier League-seizoen maakte het talent door een zware blessure zelfs geen enkele keer zijn opwachting.

"Daniel is een snelle, wendbare flankspeler die op zowel links als rechts uit de voeten kan", legt technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht uit. "Hij speelt met veel lef en heeft power in zijn acties, dat past bij onze club en supporters."

"We volgen Daniel al vanaf zijn tijd bij Melbourne City, waar hij op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal maakte. Lang leek hij onhaalbaar voor ons, maar deze transferperiode konden we eindelijk toeslaan. Ik ben blij dat hij nu eindelijk hier in Stadion Galgenwaard staat om een krabbel onder het huurcontract te zetten. We kijken ernaar uit hem in het jubileumseizoen in het shirt van FC Utrecht te zien spelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws