'Volop buitenlandse interesse voor Veltman: vertrek bij Ajax lijkt aanstaande'

2 juli om 16:38
Laatste update: 2 juli om 16:47

Ajax dreigt Joël Veltman mogelijk spoedig kwijt te raken. De 28-jarige verdediger staat in de belangstelling van meerdere Premier League-clubs, een Italiaanse topclub en het Franse Olympique Marseille.

Dat meldt Voetbal International donderdag. Veltman doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakt sinds het seizoen 2012/2013 deel uit van het eerste elftal. De 21-voudig international van het Nederlands elftal gaf al meermaals aan open te staan voor een buitenlands avontuur. Zijn verbintenis in de Johan Cruijff Arena loopt volgend jaar zomer af.

Volgens VI zitten scouts van Marseille al langer op de tribune voor Veltman en zijn ze zeer gecharmeerd van hem. De Ligue 1-club moet echter rekening houden met de Financial Fair Play-regels, waardoor het nog onduidelijk is wat mogelijk is op de transfermarkt. Ondertussen maakten ook een Italiaanse topclub en meerdere Engelse clubs hun interesse al kenbaar. Eén van de Premier League-teams strijdt momenteel tegen degradatie en kan pas bij lijfsbehoud een poging wagen.

Veltman kwam in het afgebroken seizoen in de Eredivisie tot negentien optredens. Hij vormde centraal achterin een duo met Daley Blind, maar speelde de voorbije jaren ook geregeld als rechtsback. Met Perr Schuurs, Jurriën Timber en Edson Álvarez beschikt Ajax over meerdere opties voor zijn positie.