Politie doet inval bij HSV-aanvaller vanwege 'valse naam en leeftijd in paspoort'

Politie doet inval bij HSV-aanvaller vanwege 'valse naam en leeftijd in paspoort'

Gepubliceerd: donderdag 2 juli 2020 om 17:15do 02-07-2020 om 17:15

Bakery Jatta maakt niet zijn beste periode door. De aanvaller liep met Hamburger SV promotie naar de Bundesliga mis en nu wordt hij ook opnieuw verdacht van identiteitsfraude, zo melden Duitse media.

De politie van Hamburg deed donderdag een inval in de woning van de 22-jarige buitenspeler uit Gambia. Zij namen onder meer computers en mobiele telefoons mee als mogelijk bewijs. "De verdachte wordt beschuldigd van overtreding van de verblijfswet", zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie tegen BILD

Jatta kwam in augustus 2019 voor het eerst onder vuur te liggen. FC Nürnberg vocht destijds een nederlaag tegen HSV aan, omdat de aanvaller zou hebben gelogen over zijn identiteit. Hij zou daardoor niet speelgerechtigd zijn. Die Rothosen zouden al sinds 2016 op de hoogte te zijn geweest van de twijfels over Jatta, die na onderzoek echter werd vrijgesproken.

Toch kwam BILD vorig jaar met het verhaal dat Jatta eigenlijk Bakakary Daffeh heet en dat hij in werkelijkheid 2,5 jaar ouder is dan in zijn paspoort staat. Zelf sprak hij van een 'heksenjacht', maar het Openbaar Ministerie besloot de zaak zes maanden geleden te openen. Dat leidde nu dus tot de huizoeking.

HSV, waar Jatta tot medio 2024 vastligt, is zich van geen kwaad bewust. "Wij blijven vertrouwen op de officiële documenten die de identiteit van onze speler bevestigen. Wij staan achter onze speler."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws