SPORT: Thiago zwaait na zevende titel af en gaat Bayern voor Liverpool verruilen

SPORT: Thiago zwaait na zevende titel af en gaat Bayern voor Liverpool verruilen

Gepubliceerd: vrijdag 3 juli 2020 om 07:42vr 03-07-2020 om 07:42

Laatste update: vrijdag 3 juli 2020 om 07:49vr 03-07-2020 om 07:49

Het Spaanse Diario SPORT is met opmerkelijk transfernieuws op de proppen gekomen. Thiago Alcântara zou na vier jaar FC Barcelona en zeven jaar Bayern München op weg zijn naar Liverpool.

De 29-jarige spelmaker – zoon van de Braziliaanse WK-winnaar Mazinho, geboren in Italië, maar in het bezit van de Spaanse voetbalnationaliteit – werd in 2013 door oude bekende Pep Guardiola naar München gehaald en werd sindsdien zeven keer op rij kampioen met Bayern. Zijn contract loopt nog één jaar door en Der Rekordmeister wil die verbintenis graag verlengen: Thiago zou echter zijn zinnen hebben gezet op een nieuwe uitdaging.

Die ligt in Liverpool, claimt SPORT. De kersverse Premier League-kampioen is volgens de berichtgeving al nagenoeg rond met Thiago. Nu moeten beide clubs er nog uit zien te komen: Bayern wil naar verluidt 35 miljoen euro incasseren voor de man die in 2013 voor 25 miljoen euro werd opgehaald uit Camp Nou.

Thiago zou de eerste Liverpool-aanwinst én de eerste Bayern-vertrekker van deze zomer moeten worden. De soevereine Bundesliga-heerser versterkte zich al wel met doelman Alexander Nübel (Schalke 04) en verdediger Tanguy Kouassi (Paris Saint-Germain) en heeft ook Leroy Sané (Manchester City) al binnen, al moet die deal nog wereldkundig gemaakt worden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws