Lijnders over duiklessen voor Liverpool-spelers: Een kleine overwinning

Lijnders over duiklessen voor Liverpool-spelers: "Een kleine overwinning"

Gepubliceerd: vrijdag 3 juli 2020 om 08:24vr 03-07-2020 om 08:24

Liverpool ging afgelopen zomer op trainingskamp in Zwitserland en bereidde zich voor op wat een historisch seizoen zou worden. Pepijn Lijnders – assistent-manager van de kampioensploeg – heeft in gesprek met Trouw verteld over een bezoek van de Duitse surfer Sebastian Steudtner.

The Reds spraken de intentie uit om toenmalig Premier League-kampioen Manchester City van de troon te stoten. Steudtner moest voor het benodigde extra beetje motivatie zorgen bij de selectie van landgenoot Jürgen Klopp. De spelers werden gevraagd om een duik in het zwembad te nemen en zo lang mogelijk onder water te blijven. De resultaten mochten er zijn, nadat Steudtner ze op het hart drukte om te ontspannen en aan gelukkige momenten te denken: Adam Lallana en Dejan Lovren haalden uiteindelijk zelfs een tijd van liefst drie minuten.

Lijnders merkt dat deze opdracht iets deed met de spelers. "Wat we geleerd hebben van dat duiken is dat als je je mindset verandert, je veel meer rendement uit eenzelfde situatie kunt halen", vertelt de 37-jarige Limburger elf maanden na dato aan Trouw. "Paniek verslaan met gedachten. Emotie controleren met geloof. Het was een kleine overwinning van vele grote overwinningen gedurende dat trainingskamp."

Liverpool haalde onlangs zijn eerste landstitel sinds de invoering van de Premier League binnen: deze kwam absoluut niet vanzelf, benadrukt Lijnders. Niet allleen tijdens wedstrijden, maar ook op de trainingen vlogen de vonken eraf. "Als je in de wedstrijd de hoogste intensiteit van de spelers eist, kan dat alleen als je elke dag zo traint. Elke minuut van de training moet raak zijn", aldus de adjudant van Klopp. "Een speler moet de ijzersterke wil hebben om voorbereid te zijn op de grote momenten, en dat kan alleen door de kleine momenten met maximale inzet te doen, elke dag weer."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wordt Liverpool de nieuwe alleenheerser in de Premier League?

(2188 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws