Experiment met 'cornatestarmbanden' bij PSV-duels: 'Kan ons goed van pas komen'

Experiment met 'cornatestarmbanden' bij PSV-duels: 'Kan ons goed van pas komen'

Gepubliceerd: vrijdag 3 juli 2020 om 15:08vr 03-07-2020 om 15:08

Het Philips Stadion zal in augustus het decor zijn van een experiment op het gebied van technologische innovatie, meldt het Eindhovens Dagblad. Tijdens oefenwedstrijden van PSV zal een speciale armband getest worden die een veilig verloop van massa-evenementen moet garanderen.

Als de drager hiervan tijdens drukbezochte evenementen in contact komt met iemand die besmet is met het coronavirus, krijgt diegene een signaal binnen via de armband. Waarschijnlijk worden de armbanden in augustus al getest, wanneer PSV zich voorbereidt op het nieuwe Eredivisie-seizoen. Volgens het ED mogen er dan circa vijfduizend belangstellenden aanwezig zijn in het Philips Stadion.

Het experiment is voor Frans Janssen, commercieel directeur bij de Eindhovenaren, een alternatief voor het 'coronaproof' maken van het stadion, dat niet haalbaar bleek. "Dit nieuwe systeem kan ons en organisatoren van andere evenementen ongelooflijk goed van pas komen. Het wordt begin volgende week gepresenteerd aan het bestuurscollege de gemeente Eindhoven", reageert Janssen.

PSV begint op 20 juli aan de voorbereiding op het seizoen 2020/2021 en is al begonnen met het samenstellen van het oefenprogramma. Medio september zal het nieuwe Eredivisie-seizoen van start gaan, kort daarna begint PSV aan zijn Europa League-avontuur.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws