VI: PSV neemt met verbazing kennis van Oranje-verhuizing en benadert KNVB

3 juli om 15:15
Laatste update: 3 juli om 15:29

PSV is onaangenaam verrast door de verplaatsing van de Oranje-interlands naar de Johan Cruijff Arena in Amsterdam, meldt Voetbal International. Het Philips Stadion zou eigenlijk één of meerdere Nations League-wedstrijden organiseren.

De KNVB besloot tot een verhuizing naar Amsterdam, omdat er dan 'maximaal kan worden gezorgd voor de veiligheid van zowel de teams als het publiek'. Volgens VI is hier in Eindhoven met gefronste wenkbrauwen op gereageerd. 'De Eindhovenaren doen er met hun Brainport partners alles aan het Philips Stadion coronaproof te maken. Daar is PSV nu dus klaar voor', klinkt het.

Het Philips Stadion wordt echter alsnog gepasseerd, hoewel in het Deltaplan van de KNVB staat dat de thuishaven van PSV als 'testlocatie' kan fungeren: volgens VI heeft PSV al contact opgenomen met de KNVB om zijn ongenoegen kenbaar te maken. 'De directie van PSV vindt het gek dat derhalve drie keer op dezelfde locatie (de Johan Cruijff Arena, red.) wordt getest', klinkt het.

Vrijdag werd meer bekend over de route van Oranje in de tweede editie van de Nations League. Op vrijdag 4 en maandag 7 september wordt er geopend met thuiswedstrijden tegen respectievelijk Polen en Italië, op zondag 15 november komt Bosnië-Herzegovina naar Amsterdam. Mogelijk worden er nog oefeninterlands aan het programma toegevoegd.