PEC haalt verloren zoon terug: 'Geen geheim dat ik hier de mooiste jaren kende'

3 juli om 19:49

De kogel is door de kerk: Jesper Drost keert terug bij PEC Zwolle. De middenvelder annex aanvaller, die werd opgeleid door de Blauwvingers en in 2015 vertrok uit Zwolle, tekent voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

Drost doorliep de jeugdopleiding van PEC en was betrokken bij de promotie naar de Eredivisie in 2012 en de bekerwinst en de Johan Cruijff Schaal in 2014. Een jaar later vertrok hij naar Groningen, om via Heracles nu transfervrij terug te keren bij PEC.

De uit Nunspeet afkomstige Drost is blij met zijn terugkeer op bekende grond. "Het is geen geheim dat ik bij PEC Zwolle de mooiste jaren uit mijn carrière heb gehad", zegt hij op de officiële kanalen van PEC. "Hier heb ik mijn debuut gemaakt, voor het eerst in de Eredivisie gespeeld en bovengenoemde prijzen gewonnen. De afgelopen jaren heb ik ook elders ervaring opgedaan."

"Nu diende de kans zich aan om terug te keren bij PEC Zwolle", gaat Drost verder. "Er is in de afgelopen vijf jaar veel veranderd, met de overgang naar gras als meest recente verandering, maar gelukkig is ook nog veel hetzelfde. Dat maakt dat het echt als thuiskomen voelt. Ik heb heel veel zin om hier opnieuw het publiek te vermaken en ga daarvoor keihard m’n best doen."

PEC is bij monde van technisch manager Mike Willems zeer tevreden met zijn nieuwste aanwinst. "Na zijn vertrek bij PEC Zwolle zijn wij hem blijven volgen. Uit onze gesprekken bleek dat Jesper de absolute drive heeft om zijn oude PEC-niveau weer op te pakken."