Zaakwaarnemer bevestigt Botman-transfer: 'Gewoon meer perspectief dan bij Ajax'

3 juli om 20:11
Laatste update: 3 juli om 20:22

De zaakwaarnemer van Sven Botman bevestigt dat de verdediger volgend seizoen voor Lille zal spelen. Luis Campos, de technisch directeur van de Fransen, was voor Botman een belangrijke reden om de overstap te maken.

Ajax ontvangt een transfersom van tenminste acht miljoen euro, een bedrag dat nog kan oplopen door bonussen. Dat juist Lille Botman wilde hebben was voor de stopper reden om de transfer in gang te zetten. "Een vakman, die met José Mourinho bij Real Madrid heeft gewerkt en daarna ook bij AS Monaco", zegt zaakwaarnemer Nikkie Bruinenberg tegen De Telegraaf.

"Je zou voor de gein zijn trackrecord eens moeten bekijken", gaat Bruinenberg verder. "Al zijn aankopen zijn een succes. Dat hij uitgerekend Sven wil hebben, weegt zwaar mee in zijn beslissing om weg te gaan bij Ajax."

Daarnaast werd het de linkspoot duidelijk dat zijn toekomstperspectief bij Ajax niet rooskleurig zou zijn. "Daley Blind lag heel goed in de markt, maar door de coronacrisis was een vertrek opeens minder reëel. Bij Lille is er nu gewoon meer perspectief dan bij Ajax, waar Blind terecht een heel grote meneer is."