Update: HSV bevestigt na vertrek Letschert ook afscheid van trainer Hecking

4 juli om 14:08
Laatste update: 4 juli om 14:08

Dieter Hecking en Hamburger SV nemen afscheid van elkaar. Club en trainer hebben geen akkoord weten te bereiken over een langere samenwerking.

Dat meldt Sky Germany vrijdag. Het contract van Hecking (55) loopt af en wordt dus niet verlengd. Beide partijen zijn er niet uitgekomen. Het is niet duidelijk of de dramatische uitschakeling in de titelrace iets te maken heeft met het vertrek van Hecking. HSV had alles nog in eigen hand, maar verspeelde promotie naar de Bundesliga in de laatste twee wedstrijden. Volgens Sky is Dimitrios Grammozis van SV Darmstadt een belangrijke kandidaat om het over te nemen.

Hecking is de afgelopen jaren trainer geweest van meerder Bundesliga-clubs. Hij stond onder meer aan het roer bij Hannover 96, 1. FC Nürnberg, VfL Wolfsburg, Borussia Mönchengladbach en recentelijk dus bij HSV. 

Bij HSV staat één Nederlander onder contract: Rick van Drongelen. Timo Letschert is deze week vertrokken.

Update: Hamburger SV bevestigt dat trainer Dieter Hecking vertrekt. Hij houdt het voor gezien nu Die Rothosen geen promotie naar de Bundesliga hebben afgedwongen. HSV gooide vorige week de eigen glazen in door met 5-1 te verliezen van Sandhausen. Volgens de clubleiding is in 'gezamenlijk overleg' besloten om niet verder te gaan. Hecking stond sinds mei vorig jaar aan het roer in Hamburg.

Ook Timo Letschert lijkt te vertrekken bij HSV. De Nederlandse verdediger zag een nieuw, tweejarig contract door zijn vingers glippen na het mislopen van promotie. De Duitse 'traditionsverein' moet op de kleintjes letten.