'Acht miljoen' voor Botman: 'In al zijn wedstrijden geen kaarten gepakt, bizar...'

'Acht miljoen' voor Botman: 'In al zijn wedstrijden geen kaarten gepakt, bizar...'

Gepubliceerd: zaterdag 4 juli 2020 om 13:32za 04-07-2020 om 13:32

Dat Lille acht miljoen euro wil betalen voor Sven Botman, zorgt voor enige verbazing bij Arno Vermeulen. Volgens de NOS-commentator had de verdediger van Ajax beter eerst een tussenstap kunnen maken, bijvoorbeeld bij AZ.

"Ik had hem graag nog één of twee jaar in Nederland willen zien spelen om daarna de stap naar het buitenland te maken. De fouten die hij maakte in de laatste wedstrijden bij Heerenveen, die zal hij zich daar niet kunnen permitteren", vertelt Vermeulen.

De commentator zag dat het na de wintersop minder ging met Botman. "Het leek dat hij was geschrokken van alle aandacht die hij opeens kreeg. Hij was wat kwetsbaar." Mede daarom denkt Vermeulen dat de stap naar de Ligue 1 iets te vroeg komt. "Hij stak er in Nederland fysiek bovenuit, maar in Frankrijk barsten ze van de grote, sterke spelers. Fysiek krijgt hij veel meer tegenstand en het niveau zal ook een stuk hoger zijn natuurlijk."

Toch noemt Vermeulen de twintigjarige linkspoot een 'hele interessante speler'. "Hij zit in een categorie waar er niet veel van zijn. Grote, sterke centrale verdedigers die ook nog heel goed kunnen voetballen, zie je namelijk niet zo vaak. Ik heb hem best veel zien spelen afgelopen seizoen en ik was vanaf de eerste wedstrijd onder de indruk. Hij heeft in al zijn wedstrijden dit seizoen geen kaarten gepakt, dat vind ik bizar..."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Snap jij dat Ajax Botman verkoopt?

(3219 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws