Setién gaat in op situatie Messi en Griezmann: 'Dezelfde Messi als altijd'

4 juli om 14:02

Quique Setién staat door de teleurstellende resultaten onder zware druk bij FC Barcelona, maar de trainer is niet bang voor een ontslag. Spaanse media schuiven Xavi al naar voren als zijn opvolger.

"Ik heb deze situatie eerder meegemaakt, daar heb ik geen controle op. Het is het circus waar we in zitten", vertelt Setién zaterdag op de persconferentie, in aanloop naar het duel met Villarreal van zondagavond. "Ik weet dat er geruchten zijn, maar ik focus mij op mijn werk. Ik denk ook niet na over wat er met mij gaat gebeuren."

De 61-jarige Spanjaard vindt bovendien dat Barça vooral ook pech heeft gehad. "Als je kijkt naar de resultaten in uitduels kan je weliswaar concluderen dat we punten hebben laten liggen, maar het niveau was wel goed", stelt hij. "Soms verdienden we het niet om puntenverlies te lijden en waren er omstandigheden waar we geen controle over hadden. Maar we zullen blijven vechten."

Setién ging ook in op de geruchten rond Lionel Messi, die ontevreden zou zijn en serieus zou nadenken over een transfervrij vertrek. "Ik ben daar niet van op de hoogte en wil niet speculeren", aldus de coach. "Ik zie dezelfde Messi als altijd. We bespreken wat we moeten bespreken, niets meer en niets minder."

Verder benadrukte Setién nog maar eens dat Antoine Griezmann een 'geweldige professional' is. "Als Griezmann speelt vragen jullie naar Ansu Fati en als Fati speelt vragen jullie naar Griezmann. Hij is een fantastische en heel belangrijke speler, maar niet iedereen kan spelen."

Setién kan tegen Villarreal nog niet beschikken over Frenkie de Jong, die al weken met een kuitblessure kampt. Wanneer de Nederlandse middenvelder terugkeert, is nog onduidelijk.