MD: clubheld Xavi akkoord met Barça, Setién ontslagen óf in de zomer opgevolgd

3 juli om 07:05

De toekomst van FC Barcelona-trainer Quique Setién blijft onderwerp van gesprek in de Spaanse sportpers. Mundo Deportivo beweert dat de 61-jarige oefenmeester uit Santander komend seizoen sowieso niet voor de groep staat: clubicoon Xavi moet het roer overnemen, claimt het medium.

Setién werd begin 2020 aangesteld als vervanger van Ernesto Valverde, maar moet mogelijk vrezen dat ook hij het seizoen niet afmaakt, meldden Catalaanse media eerder deze week. Barça lijkt definitief afgehaakt in de titelrace met Real Madrid, heeft ook voor het eerst in 2013 de Copa del Rey-finale gemist en zou het seizoen zonder prijzen af kunnen sluiten. Voorafgaand aan het tweeluik Atlético Madrid-Villarreal ging de Barça-directie al bij Setién thuis langs voor crisisberaad, klonk het. Dinsdag werden er al punten verspeeld tegen Atlético, het bezoek aan Villarreal van zondagavond zou cruciaal kunnen worden voor de trainer.

Volgens Mundo Deportivo staat zijn opvolger al in de startblokken: Xavi zou al een akkoord hebben bereikt met clubpresident Josep Maria Bartomeu. Ook de spelersgroep – van wie een groot deel nog samen heeft gespeeld met Xavi – ziet een hereniging naar verluidt wel zitten. Na het ontslag van Valverde was de huidige trainer van het Al-Sadd al in beeld bij zijn oude club. Setién werd destijds gepresenteerd, maar de club uit Qatar legde zich er toen al bij neer dat Xavi ooit zou zwichten voor de lokroep van zijn jeugdliefde.

Dat zal volgens de berichtgeving van MD dus komende zomer moeten gebeuren. Mocht Setién ontslagen worden, dan is jeugdtrainer Francisco Javier García Pimienta de beoogde tussenpaus, werd eerder al duidelijk. Bondscoach Ronald Koeman werd ook regelmatig aan 'zijn' FC Barcelona gelinkt, maar wil eerst met Oranje naar het EK en zou dus pas in 2021 beschikbaar zijn.