'Schreuder kan na vertrek bij Hoffenheim voor herkansing gaan in Duitsland'

4 juli om 18:30
Laatste update: 4 juli om 19:15

Hamburger SV denkt niet alleen aan Dimitrios Grammozis van SV Darmstadt, maar ook aan Alfred Schreuder. Dat meldt BILD. HSV zoekt naar een vervanger voor Dieter Hecking, die zaterdag vertrok. De club liep promotie naar de Bundesliga mis.

De 47-jarige Schreuder is volgens BILD een optie. Hij trok recentelijk de TSG Hoffenheim-deur dicht vanwege een verschil van inzicht. Schreuder is volgens de Duitse boulevardkrant niet de topkandidaat van HSV, dat is Grammozis. Ook André Breitenreiter van Hannover 96 wordt genoemd. 

Schreuder werd aan het begin van het seizoen aangesteld door Hoffenheim. Daarvoor was hij 2,5 jaar assistent-trainer van Erik ten Hag bij Ajax. Met de Amsterdammers pakte hij in 2019 de dubbel en plaatste hij zich voor de halve finale van de Champions League.

Schreuder was verder assistent van Hoffenheim, FC Twente en Vitesse. Hij werd na het vertrek van Steve McClaren aangesteld als interim-hoofdtrainer. Ruim een jaar later werd Schreuder definitief aangesteld, hij beschikte nog niet over de juiste papieren. Weer een jaar later ontsloeg Twente hem.