Elia scoort en ligt op kampioenskoers: 'Voor de ogen van heel Turkije'

Elia scoort en ligt op kampioenskoers: 'Voor de ogen van heel Turkije'

05-07-2020 11:37 Laatste update: 12:00
17

De kans dat Eljero Elia als kampioen uit Turkije vertrekt, is dit weekend een stuk groter geworden. Met een doelpunt in de slotseconden van de uitwedstrijd tegen Antalyaspor stelde hij de drie punten veilig voor Istanbul Basaksehir (0-2).

Elia viel kort voor tijd in en gaf Antalyaspor in de 96ste minuut de genadeklap. Door de zege ligt Basaksehir op koers voor de landstitel: de voorsprong op nummer twee Trabzonspor, dat nog een wedstrijd tegoed heeft, is met nog vier speelronden te gaan vijf punten.

In gesprek met VoetbalPrimeur ging Elia er vorige week nog vanuit dat hij vanwege zijn aflopende contract niet meer veel zou spelen voor Basaksehir, maar zaterdagavond kreeg hij toch speeltijd van trainer Okan Buruk. Hij betaalde het vertrouwen uit met een doelpunt.

"Dit is zo fantastisch om mee te maken voor de ogen van heel Turkije", reageert Elia in de Turkse pers. "Ik kwam net terug van een enkelblessure en ben zo blij voor de club en het elftal met deze belangrijke overwinning."

Elia staat in de belangstelling van FC Twente, terwijl zijn oude club ADO Den Haag ook hoop koestert op een terugkeer. De 33-jarige aanvaller heeft echter meer opties in het buitenland. Met Basaksehir herstart hij in augustus de Europa League in de achtste finale.