KNVB vindt reactie PSV 'een beetje flauw': De Arena had het beste bod

KNVB vindt reactie PSV 'een beetje flauw': "De Arena had het beste bod"

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 15:12zo 05-07-2020 om 15:12

De KNVB begrijpt de onvrede van PSV niet over het toewijzen van alle interlands van het Nederlands elftal aan de Johan Cruijff Arena. Volgens secretaris-generaal Gijs de Jong zijn de Eindhovenaren op tijd geïnformeerd en was het voorstel van de thuishaven van Ajax simpelweg beter.

Dat het Philips Stadion net als de Arena als één van de testlocaties is aangewezen in coronatijd, heeft volgens De Jong niets met de keuze te maken. "Dat het misschien beter was geweest om tijdens interlands ook elders te testen? Ik denk dat er straks met de oefenwedstrijden en de competitiestart voldoende alternatieven zijn", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad.

"De Arena had het beste bod en daar hebben we iedereen vrijdag voor het naar buiten brengen van onze beslissing netjes over geïnformeerd", benadrukt De Jong, die de kritiek van PSV 'een beetje flauw' vindt, maar er geen halszaak van maakt. "Kijkend naar het zakelijke voorstel, het kleedkamergebied en de publieksruimtes was het voorstel van de Arena het beste."

Oranje speelt al zijn thuisduels in 2020 in Amsterdam. In de Nations League treft de ploeg van bondscoach Ronald Koeman op eigen bodem Polen (4 september), Italië (7 september) en Bosnië-Herzegovina (15 november). Mogelijk komen daar nog twee oefenwedstrijden bij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws