'Weghorst bij Arsenal: ik kan het me goed voorstellen. ik vind het een match'

'Weghorst bij Arsenal: ik kan het me goed voorstellen. ik vind het een match'

Gepubliceerd: zondag 5 juli 2020 om 18:11zo 05-07-2020 om 18:11

Wout Weghorst bij Arsenal: Andries Jonker ziet het wel zitten. Deze week werd de boomlange spits van VfL Wolfsburg gelinkt aan een droomtransfer naar Noord-Londen.

Het Duitse BILD pakte maandagavond uit met het nieuws dat Arsenal interesse heeft in Weghorst. De hoofdrolspeler, die 35 miljoen euro zou moeten kosten, heeft wel oren naar een Premier League-move. Jonker vindt het ook geen gekke gedachte.

"Weghorst bij Arsenal: ik kan het me goed voorstellen", reageert Jonker, die een verleden heeft bij zowel Wolfsburg als Arsenal, in gesprek met BILD. "Hij kan de club verder helpen als harde werker en doelpuntenmaker. Ik vind het wel een match."

Een transfer naar Arsenal zou ook de kansen van Weghorst bij het Nederlands elftal goed doen, stelt Jonker. "Het is een grote club. Bij zo'n club tel je mee. Daarmee kan hij ook zijn status bij Oranje vergroten."

Dat Weghorst nog niet verder kwam dan vier interlands, begrijpt Jonker echter ook. "Bondscoach Ronald Koeman heeft een succesvol systeem gevonden, dus er is geen reden om wat te veranderen. Daarom heeft Weghorst het nu moeilijk bij Oranje."

De trainer van Telstar heeft een zwak voor de spits uit Borne. "Hij wordt nog steeds onderschat, omdat hem wordt verweten voetballend niet de beste te zijn. Maar hij verzet veel werk voor zijn ploeg. En hij maakt doelpunten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws