Het 'nieuwe' Feyenoord: vraagtekens in de achterhoede, Linssen heeft rijk alleen

Het 'nieuwe' Feyenoord: vraagtekens in de achterhoede, Linssen heeft rijk alleen

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 14:30di 07-07-2020 om 14:30

De indrukwekkende opmars van Feyenoord werd begin maart ruw onderbroken door het coronavirus, na 1 september mogen Dick Advocaat en de zijnen opnieuw een gooi naar de landstitel doen. En waarom zou dat niet kunnen? De selectie is redelijk intact gebleven én gericht versterkt. VoetbalPrimeur brengt het (voorlopige) Feyenoord van 2020/2021 in kaart.

Advocaat en TD Frank Arnesen moeten achterin het meest sleutelen. Doelman Justin Bijlow heeft zijn naam gevestigd en Nick Marsman is zijn stand-in; wie er voor hem staan, is nog onduidelijk. Eric Botteghin vormde vorig seizoen het Latijns-Amerikaanse centrale duo met Marcos Senesi. De Braziliaanse routinier lijkt echter klaar in De Kuip, terwijl de Argentijnse miljoenenaankoop gevolgd wordt door enkele buitenlandse clubs. De blessuregevoelige Sven van Beek en de onervaren George Johnston zijn momenteel de enige alternatieven: of Senesi wel of niet vertrekt, er mag sowieso nog wel wat bij!

Ook de rechtsbackpositie is nog een vraagteken. AS Roma-huurling Rick Karsdorp is vertrokken, Bart Nieuwkoop is juist terug van een jaartje Willem II en mag voorlopig met Lutsharel Geertruida strijden om een basisplek. Of Advocaat met dat tweetal het seizoen in wil gaan, is echter nog maar de vraag: niet voor niets is Tobias Pachonik (VVV-Venlo) al eens genoemd als alternatief. Op links zit Advocaat in principe goed: Ridgeciano Haps is – ondanks zijn omvangrijke medische dossier – één van de beste linksbacks van Nederland, Tyrell Malacia is een meer dan volwaardige vervanger. Maar misschien is de heupoperatie van Malacia reden om tóch de markt op te gaan.

In de middellinie hoeft er eigenlijk niets meer te gebeuren, al kan er misschien één breedteaankoop bij. Jens Toornstra vormde in de laatste weken van het seizoen de driehoek met Leroy Fer en Orkun Kökcü, die inmiddels allebei hun contract hebben verlengd. De van Fortuna Sittard overgekomen Mark Diemers mag bewijzen dat hij één van die drie uit de basis kan spelen. Ook de van Excelsior teruggekeerde Wouter Burger kan op het middenveld uit de voeten.

De maandag officieel vastgelegde Bryan Linssen lijkt het rijk alleen te hebben op links: Luis Sinisterra is voorlopig uit de roulatie en Christian Conteh zal waarschijnlijk niet direct voor de leeuwen gegooid worden. Nicolai Jörgensen is – mits fit – al sinds 2016 de eerste spits, maar kan zijn borst nat maken: met Róbert Bozeník heeft hij er een concurrent van vier miljoen euro bij gekregen. In geval van nood kan ook Dylan Vente bij de selectie gehaald worden.

Op rechts loopt de topscorer van de Eredivisie. Steven Berghuis wisselde onlangs van zaakwaarnemer: het is voor de Feyenoord-fans niet te hopen dat dit een voorbode is voor een zomerse transfer. Mocht dit wél gaan gebeuren, dan heeft de stadionclub Luciano Narsingh en Crysencio Summerville nog achter de hand. Het lijkt in dat geval echter aannemelijker dat de Berghuis-miljoenen worden geïnvesteerd in een gelouterde vervanger. Overigens is de kans zeer aannemelijk dat de Apeldoorner ook volgend seizoen in De Kuip speelt. "De ambitie om het nog eens in het buitenland te laten zien, is niet weg. Maar het gevoel is wel veranderd", liet hij onlangs weten.

Met andere woorden: op de transfermarkt kunnen er altijd nog gekke dingen gebeuren, maar het geraamte van het 'nieuwe' Feyenoord – met Linssen als voorlopig enige nieuweling in de basis – staat er. Alleen achterin moet er nog het een en ander gebeuren, maar verder zijn vrijwel alle posities dubbel bezet, een absolute must voor een team dat om het kampioenschap wil strijden. De financiële mogelijkheden zijn beperkt, maar het gehaaide en geroutineerde duo Advocaat-Arnesen zal vast nog wel toeslaan op de transfermarkt. Als alles een beetje meezit, kan het zomaar eens een héél leuk seizoen worden in De Kuip.

(Hein Nooijens/VoetbalPrimeur)

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Feyenoord met Advocaat weer serieus meedoen om de titel?

(7454 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws