Het Laatste Nieuws: Interesse uit Nederland voor Standard-uitblinker Vanheusden

Het Laatste Nieuws: Interesse uit Nederland voor Standard-uitblinker Vanheusden

11-07-2020 09:24 Laatste update: 09:34
50

Standard Luik-verdediger Zinho Vanheusden is gewild op de transfermarkt. Internazionale overweegt de twintigjarige Belg terug te halen, maar onder meer vanuit de Eredivisie is ook interesse. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Het lijkt om Ajax te gaan.

Standard nam de Belgisch belofteninternational vorige zomer voor 12,5 miljoen euro over van Internazionale. De 1.87 meter lange, rechtsbenige mandekker maakte meteen een sterke indruk in Luik. Hij werd zelfs al in verband gebracht met een terugkeer naar de Italiaanse topclub, die een terugkoopoptie zou hebben van twintig miljoen. Tot concrete stappen kwam het echter nog niet.

Verder is er interesse uit Spanje, maar ook Nederland, meldt Het Laatste Nieuws. Standard wil het aankoopbedrag echter minimaal terugverdienen, waardoor in de Eredivisie alleen Ajax in staat lijkt om Vanheusden aan te trekken. De Amsterdammers lijken rekening te moeten houden met een vertrek van Joël Veltman, maar hebben Perr Schuurs, Edson Álvarez en Jurriën Timber achter de hand. Daarnaast staat de linksbenige Sven Botman voor een transfer naar Lille.

Vanheusden heeft een contract tot medio 2023 bij de Belgische topclub. Het afgelopen seizoen kwam hij tot twintig duels in de Jupiler Pro League. Daarnaast speelde hij vijf wedstrijden in de Europa League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie