Weghorst van training Emmen gestuurd: 'Dat neerbuigende, dat was not done bij ons'

Weghorst van training Emmen gestuurd: 'Dat neerbuigende, dat was not done bij ons'

Gepubliceerd: zondag 12 juli 2020 om 15:35zo 12-07-2020 om 15:35

Joop Gall volgt de ontwikkeling van Wout Weghorst met trots, maar de 56-jarige trainer botste bij FC Emmen ook met hem. De winnaarsmentaliteit van de huidig spits van VfL Wolfsburg maakte hem niet geliefd bij zijn ploeggenoten, waardoor Gall aan de rem trok.

"Mijn probleem zat erin als er conflicten waren tussen hem en een medespeler", zegt de coach tegen Voetbal International. "Bijvoorbeeld over een flink duel waarin hij vond dat iemand er te hard in ging. Dan kwamen daar woorden aan te pas die in mijn ogen op een mens neerkeken. Die toon was laatdunkend en neerbuigend over ploeggenoten. Dat is voor mij een grens. Dat kan niet."

Gall stuurde Weghorst zelfs twee keer weg van de training. "De rest van het team begon zich aan hem te ergeren." Dat gold ook voor oud-spits en toenmalig assistent Martin Drent, die zelfs weigerde om nog individuele training aan de Oranje-international te geven. "Zo ziek was hij van zijn gedrag. Dat neerbuigende, dat was not done bij ons. Martin vond dat helemaal niets. Uiteindelijk heb ik daar wel een stokje voor gestoken en zijn ze weer samen gaan trainen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws