Hyballa-scenario uitgesloten voor Steijn: 'Geloof niet in contracten van één jaar'

Hyballa-scenario uitgesloten voor Steijn: 'Geloof niet in contracten van één jaar'

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 19:25ma 13-07-2020 om 19:25

NAC Breda-directeur Mattijs Manders geeft aan dat een Hyballa-scenario er absoluut niet in gaat zitten voor de nieuwe trainer Maurice Steijn. De laatste seizoenen heerst de onrust in het Rat Verlegh Stadion, maar Manders hoopt met Steijn aan een goed plan te gaan werken.

"In het voetbal kan je nooit garanties geven denk ik, maar we hebben Maurice een contract gegeven voor drie jaar", vertelt Manders in gesprek met FOX Sports. "Dat doe je niet voor niets, dat doe je juist omdat je met elkaar wil werken aan een missie, aan een plan. Dat je niet te snel nerveus gaat worden."

"Ik geloof nooit zo in contracten van één jaar voor een trainer, omdat je dan eigenlijk zegt: je bent onze trainer, maar helemaal verzekerd van succes zijn we niet", vervolgt Manders. "Met drie jaar haal je ook wel een hoop onrust weg. Tuurlijk weet ik dat als je drie, vier keer op rij zou verliezen bij een club als NAC, dan nemen de kritieken toe en wordt het zwaar. Maar Maurice heeft in het verleden laten zien dat hij daar uitstekend mee kan omgaan."

NAC hoopt binnen afzienbare tijd een rentree te maken op het hoogste niveau in Nederland. Manders denkt dat Steijn de juiste persoon is om dat te bewerkstelligen. "Ik denk dat als wij blijven werken vanuit onze visie, vanuit ons plan, dan worden we minder snel nerveus, heb je iets om je aan vast te houden. Daar geloven wij in en daar gaan we aan werken. Dat begint vandaag."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Steijn NAC naar de Eredivisie leiden?

(1287 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws