'Nederlandse controleurs in trek in Italië: Ajax-middenvelder Eiting gewild'

'Nederlandse controleurs in trek in Italië: Ajax-middenvelder Eiting gewild'

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 16:41wo 15-07-2020 om 16:41

Carel Eiting kan rekenen op belangstelling uit Italië. Sampdoria, de huidige nummer 14 van de Serie A, heeft de middenvelder van Ajax gepolst voor een transfer.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Eiting (22) is een kind van Ajax en maakte in 2016 onder trainer Peter Bosz zijn officiële debuut in de hoofdmacht van de Amsterdamse club. Hij hikt echter nog steeds tegen een vaste basisplaats aan. De teller staat op zeventien optredens in de Eredivisie. Ook heeft hij zes wedstrijden in Europees verband achter zijn naam.

De interesse van Sampdoria is niet compleet nieuw. Volgens het AD had de Italiaanse club hem vorig jaar al op de korrel. Nu is Eiting opnieuw benaderd met de vraag of hij open zou staan voor een Serie A-transfer. Controlerende middenvelders uit Nederland zijn in trek in Italië: Marten de Roon (Atalanta Bergamo) en Jerdy Schouten (Bologna) maken veel indruk.

Het is de vraag of Ajax meewerkt aan een vertrek van Eiting. "Ik weet wat Carel kan, heb hem niet voor niets rugnummer 8 toebedeeld voor het seizoen. Dat zegt iets over de plannen die ik met hem had. Helaas raakte hij in de voorbereiding geblesseerd", liet Erik ten Hag begin februari nog optekenen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws