Ten Hag: 'Dat zegt iets over de plannen die ik met Eiting had, weet wat hij kan'

Ten Hag: 'Dat zegt iets over de plannen die ik met Eiting had, weet wat hij kan'

07-02-2020 17:22 Laatste update: 18:33
44

Ajax wordt momenteel geteisterd door een blessuregolf, maar dat zorgt er wel voor dat er ruimte ontstaat voor andere spelers. Onder meer Lassina Traoré, Sergiño Dest en Carel Eiting kloppen op de deur bij trainer Erik ten Hag.

Traoré lijkt met Klaas-Jan Huntelaar uit te maken wie zondag in de spits staat in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. "Het gaat om rendement. Een spits wordt afgerekend op zijn goals, maar bij ons ook op het spelen als aanspeelpunt", zegt Ten Hag. "Beiden hebben specifieke kwaliteiten. Ze zijn niet hetzelfde type speler. Per wedstrijd bekijken we wie de voorkeur krijgt. Klaas-Jan was voor de winterstop geblesseerd en in Qatar ook ongelukkig. Traoré heeft het goed gedaan bij Jong Ajax en maakt een mooie ontwikkeling door, maar kan nog een hoop leren van Klaas-Jan."

Tegen PSV mocht Eiting al in de basis beginnen en dat deed de controleur zeer verdienstelijk. "Maar het is maar één wedstrijd", stelt Ten Hag. "Hij moet fit blijven en het continu laten zien. Ik weet wat Carel kan, heb hem niet voor niets rugnummer 8 toebedeeld voor het seizoen. Dat zegt iets over de plannen die ik met hem had. Helaas raakte hij in de voorbereiding geblesseerd. Nu hij terug is, is hij een speler die we goed kunnen gebruiken."

Dest werd tegen de Eindhovenaren zelfs uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Toch lijkt de concurrentiestrijd met Noussair Mazraoui nog open te liggen. "Ik vind dat een fitte Dest en een fitte Mazraoui niks voor elkaar onder doen. Het optreden van Dest tegen PSV was in grote lijnen wat ik van hem wil zien", besluit Ten Hag.