Schouten: 'Als Koeman denkt dat ik er klaar voor ben, zal ik blij zijn'

Schouten: 'Als Koeman denkt dat ik er klaar voor ben, zal ik blij zijn'

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 19:14wo 15-07-2020 om 19:14

Jerdy Schouten behoort steevast tot de uitblinkers bij Bologna, maar met een oproep voor het Nederlands elftal houdt hij zich niet bezig. De 23-jarige controleur ziet dat bondscoach Ronald Koeman wel oog heeft voor de Serie A.

Zo kregen Atalanta Bergamo-spelers Hans Hateboer en Marten de Roon een kans in Oranje. "Ik ga dat niet van mezelf zeggen, maar je hebt wel gelijk: het kan. In voetbal is niets onmogelijk", zegt Schouten tegen Voetbal International. Net als voor elke jongen, is Oranje ook voor hem een droom. "En als de bondscoach op een dag denkt dat ik er eventueel klaar ben, dan zal ik blij zijn. En zo niet, dan probeer ik me gewoon zo goed mogelijk verder te ontwikkelen om het uiterste uit mijn voetbalcarrière te halen."

De oud-speler van Excelsior en Telstar denkt dat types zoals hij en De Roon in Nederland vaak onderbelicht blijven. "De aandacht voor spelers zoals Marten en ik is in Italië wel groter en dat komt gewoon doordat mensen, dus ook de supporters, zich hier meer in tactiek verdiepen en dus weten hoe belangrijk onze positie op het veld is. Ze kijken op een andere manier naar voetbal."

Schouten kreeg in Italië veel lof na zijn optreden tegen Internazionale eerder deze maand. Met een vertrek bij Bologna is de middenvelder echter niet bezig. "Ik ben hier op mijn plek, omdat ik voel dat ik per maand een betere speler word. Mijn doel is nu nog belangrijker te worden voor Bologna. Dan kunnen we in de toekomst een vervolgstap maken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zou Schouten een aanwinst voor Oranje zijn?

(1568 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws