Van Dijk door het stof: Er was niets aan de hand, dit mag nooit gebeuren

Van Dijk door het stof: "Er was niets aan de hand, dit mag nooit gebeuren"

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 23:58wo 15-07-2020 om 23:58

Liverpool zal het Premier League-seizoen sowieso niet met een recordaantal punten afsluiten, na de verrassende 2-1 nederlaag bij Arsenal van woensdagavond. Virgil van Dijk leidde één van de twee tegendoelpunten in en nam na afloop de schuld op zich.

De aanvoerder van het Nederlands elftal werd op de rand van het strafschopgebied belaagd door Reiss Nelson, liet zich de bal ontfutselen en zag Alexandre Lacazette profiteren. Van Dijk beklaagde zich nog bij de arbitrage, maar stak na afloop de hand in eigen boezem. "Ik maakte een fout en ik neem hiervoor mijn volledige verantwoordelijkheid."

Ook doelman Alisson ging even later in de fout: die twee tegengoals kostten Liverpool uiteindelijk de wedstrijd én de grens van honderd punten, die sowieso niet gehaald zal worden. "Als je zo goals weggeeft, zoals ik vandaag (woensdag, red.) gedaan hebt, dan krijg je wat je verdient", aldus Van Dijk. "Er was niets aan de hand, dit mag nooit gebeuren. Maar soms gebeurt dit in het voetbal, daar moet je mee zien te dealen. En dan moesten we ditmaal dus twee keer doen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws