Update: NAC bevestigt aderlating en verliest Verschueren aan City-project

Update: NAC bevestigt aderlating en verliest Verschueren aan City-project

Gepubliceerd: donderdag 16 juli 2020 om 09:41do 16-07-2020 om 09:41

Laatste update: vrijdag 17 juli 2020 om 09:18vr 17-07-2020 om 09:18

NAC Breda verliest Arno Verschueren aan de ambitieuze Belgische tweedeklasser Lommel SK. Dat meldt BN DeStem donderdagochtend. De Brabantse club ontvangt door een gelimiteerde transfersom niét de hoofdprijs voor de uitblinker.

Verschueren (23) gaat bij Lommel een meerjarig contract ondertekenen. De Belgische club werd twee maanden geleden overgenomen door de City Football Group en versterkte zich ook al met Stijn Wuytens, die transfervrij overkwam van AZ. Bovendien betaalden de Belgen een slordige 2,5 miljoen euro voor het Bulgaarse toptalent Filip Krastev.

"Dat is geen onzin", zegt Lommel-directeur Harm van Veldhoven over de verregaande interesse in Verschueren. "Arno ben ik altijd blijven volgen sinds ik hem op jonge leeftijd bij Westerlo, waar ik toen trainer was, heb gehad. Maar zolang er niet iets is afgerond, kan ik niks meer zeggen."

Hans Smulders, voormalig technisch directeur van NAC, speelt een opmerkelijke rol in de transfer. Hij brak in juni 2018 het contract van Verschueren open en bouwde volgens BN DeStem een paragraaf in met een gelimiteerde afkoopsom van naar verluidt 250 tot 300 duizend euro. Inmiddels ligt de marktwaarde van Verschueren drie keer zo hoog.

De ontsnappingsclausule zou pas geactiveerd worden als Smulders, die nu de zakelijke belangen van Verschueren behartigt, zou vertrekken bij NAC. Een kleine vier maanden na de contractondertekening van Verschueren, vertrok de technisch directeur uit Breda en daalde de vraagprijs dus naar maximaal drie ton.

Update: NAC Breda heeft het vertrek van Arno Verschueren naar Lommel SK bevestigd. De 23-jarige Belg keert na vier seizoenen in Bredase dienst terug naar zijn vaderland. Verschueren was de afgelopen jaren één van de stabiele factoren bij NAC, waar zijn contract medio 2021 afliep.

Verschueren tekent bij Lommel een driejarig contract, met een optie voor een extra seizoen. De ambitieuze tweedeklasser uit België, die onlangs werd overgenomen door de City Football Group, betaalt naar verluidt 250 tot 300 duizend euro.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws