Dost krijgt groot compliment uit Manchester: 'Een van de beste spitsen'

Dost krijgt groot compliment uit Manchester: 'Een van de beste spitsen'

16-07-2020 14:55 Laatste update: 15:03
43

Bruno Fernandes vindt Bas Dost een van de beste spitsen met wie hij heeft samengespeeld tijdens zijn carrière. De Manchester United-middenvelder heeft lovende woorden over voor de huidige speler van Eintracht Frankfurt.

Fernandes en Dost speelden met elkaar samen bij Sporting Portugal. "Hij is een van de beste spitsen met wie ik ooit heb gespeeld", zegt de Portugees in de serie 'The Perfect Player' van BT Sport. "Afmaken is makkelijk voor hem, want hij heeft zulke grote voeten. Hij scoorde zoveel doelpunten en eindigde net achter Lionel Messi in de strijd om de Europese topscorerstitel. Het is moeilijk om op dat niveau te komen."

Wedden

Meer odds

Fernandes koos voor Dost vanwege zijn afmakende kwaliteiten. De middenvelder selecteerde verder Cristiano Ronaldo als de meest technisch begaafde speler, Gianluigi Buffon vanwege zijn leiderschapskwaliteiten, N'Golo Kanté vanwege zijn werkethiek en Marcus Rashford voor zijn snelheid en tempo. "Hij heeft me enorm verrast", zegt Fernandes over zijn huidige ploeggenoot Rashford. "Ik kende zijn kwaliteiten al, maar hij is echt een van de beste jonge spelers in de wereld."