Breaking news

PSV loopt tegen onnodig puntenverlies aan bij angstgegner Heerenveen

Southampton waarschuwt Ajax: 'Club die Højbjerg wil, moet dat laten zien'

Southampton waarschuwt Ajax: 'Club die Højbjerg wil, moet dat laten zien'

Gepubliceerd: zaterdag 18 juli 2020 om 07:23za 18-07-2020 om 07:23

Hoewel Pierre-Emile Højbjerg nog maar een eenjarig contract heeft, hoeven geïnteresseerde clubs er niet op te rekenen dat hij voor een appel en een ei mag vertrekken bij Southampton. Dat benadrukt manager Ralph Hasenhüttl van The Saints.

Met name Ajax, Tottenham Hotspur en Everton zouden geïnteresseerd zijn in de 24-jarige Deense middenvelder, die inzet op een nieuw avontuur en niet wil verlengen in het St. Mary's Stadium. Volgens The Standard brachten The Toffees reeds een bod uit van 27,4 miljoen euro.

Hasenhüttl waarschuwt dat er een fors bedrag op tafel moet komen. "Wat kan ik erover zeggen? Ik kan zeggen dat we hier een speler hebben met een eenjarig contract en wij willen graag dat hij dit contract uitdient. Als een andere club hem wil hebben, dan moet er een goed bod op tafel komen", reageert de Oostenrijker in The Standard.

"Zelfs dan moeten we nog een beslissing nemen", vervolgt Hasenhüttl. "We moeten op zoek gaan naar een win-winsituatie, waarbij iedereen gelukkig is. Zolang dat niet het geval is, is hij onze speler en blijft hij hier. Hij wil alles blijven geven. Dat is ook wat ik van hem verwacht, want hij is onze speler en wordt door ons betaald. Ik weet dat er interesse is en hopelijk laat een club die hem wil hebben dat ook daadwerkelijk zien. Gebeurt dat niet, dan blijft hij gewoon hier."

Højbjerg speelt sinds 2016 voor Southampton, dat hem oppikte bij Bayern München. Daar speelde de Deense international in het tweede elftal onder Erik ten Hag. De coach van Ajax wil hem nu naar Amsterdam halen, maar de speler lijkt een stap in de Premier League te willen maken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zou Højbjerg een topaankoop zijn voor Ajax?

Ja
46%
Nee
54%
(2386 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws