Elia denkt hardop na over toekomst: 'Ik heb gesprekken met Nederlandse clubs'

Elia denkt hardop na over toekomst: 'Ik heb gesprekken met Nederlandse clubs'

18-07-2020 13:08
49

Eljero Elia heeft aanbiedingen uit Nederland en uit het buitenland. De vleugelaanvaller, die dit weekend kampioen kan worden in Turkije met Basaksehir, wil in ieder geval een mooi toekomstplan voorgeschoteld krijgen.

Elia noemt geen namen, maar duidelijk is wel dat hij genoeg aanbiedingen heeft. "Alles kan, ik sta voor alles open", zegt de 33-jarige aanvaller tegenover de NOS. "Ik heb gesprekken met Nederlandse clubs, maar er lopen ook een aantal heel mooie zaken met buitenlandse clubs. Ik ga luisteren naar de plannen. Vertrouwen en plezier vind ik heel belangrijk."

In die plannen voor de toekomst moet in ieder geval een kans als jeugdtrainer voorkomen. "Werken met kinderen is superleuk. Zij zijn eerlijk, open, oprecht. Ik wil hen beter maken, ouders waarschuwen voor wat er allemaal op hun pad komt. Ik heb alles meegemaakt, dus ben denk ik de perfecte persoon om hen dat te leren."

Eerst wil Elia nog kampioen worden met Basaksehir en in de Europa League actief zijn. Bij winst op Konyaspor wint de club uit Istanbul voor het eerst de landstitel. "Ja, heel bijzonder. Ook omdat wij eigenlijk geen fans hebben. In Istanbul is iedereen fan van Galatasaray, Fenerbahçe en Besiktas. Deze titel staat op de cv van Basaksehir en de spelers worden legends van de club. Maar that's it."