Elia doet open sollicitatie: 'Ik ben klaar om terug te keren, kan niet wachten'

Elia doet open sollicitatie: 'Ik ben klaar om terug te keren, kan niet wachten'

Gepubliceerd: woensdag 15 juli 2020 om 09:18wo 15-07-2020 om 09:18

Laatste update: woensdag 15 juli 2020 om 09:39wo 15-07-2020 om 09:39

Eljero Elia ziet het wel zitten: terugkeren naar Italië. De transfervrije aanvaller van Istanbul Basaksehir doet in gesprek met Gianluca Di Marzio een open sollicitatie én bevestigt dat er interesse is uit de Serie A.

Elia stond in het seizoen 2011/2012 zonder succes onder contract bij Juventus, waar hij niet verder kwam dan vier optredens. Op 33-jarige leeftijd keert hij wellicht terug naar Italië. "Ik wil iedereen laten zien wie ik ben", laat Elia weten. "Ik was te jong, had geen geduld, maar heb de afgelopen jaren veel bijgeleerd. Nu ben ik klaar om terug te keren."

Enkele jaren geleden stond Elia al op de drempel van een Italiaanse transfer. Sampdoria en Fiorentina hadden interesse. "Ik bereikte meteen een persoonlijke akkoord, maar Werder Bremen en later Feyenoord vroeg te veel geld en liet me niet gaan. Beide keren was ik al op het vliegveld aan het wachten op de vlucht, maar Sampdoria en Fiorentina konden de deal niet afronden en dus stapte ik niet in het vliegtuig."

"Nu wil ik met Basaksehir de landstitel winnen en ver komen in de Europa League. Daarna ben ik vrij om te kiezen waar ik heen ga", aldus Elia. "Mijn zaakwaarnemer praat met enkele Italiaanse clubs, maar ik kan daar niets over zeggen."

De oud-speler van onder meer FC Twente, Hamburger SV, Juventus Werder Bremen en Feyenoord ziet dat Nederlanders het tegenwoordig goed doen in de Serie A. "De Ligt, De Roon, De Vrij, Hateboer, Kluivert... Ik volg de Serie A nog steeds. Vorige week zag ik Internazionale - Bologna, met een heel sterke Jerdy Schouten. Ik hoop volgend seizoen tegen deze jongens te kunnen spelen. Fantastisch, ik kan niet wachten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws