Sparta snel tegen Ajax, AZ en Feyenoord: 'Kunt er allerlei theorieën op los laten'

Sparta snel tegen Ajax, AZ en Feyenoord: 'Kunt er allerlei theorieën op los laten'

Gepubliceerd: woensdag 22 juli 2020 om 16:58wo 22-07-2020 om 16:58

Henk Fraser maakt zijn borst nat: Sparta heeft een loodzwaar programma in de eerste weken van het nieuwe Eredivisie-seizoen. In de eerste speelronde komt Ajax naar Het Kasteel.

Na de thuiswedstrijd tegen Ajax neemt Sparta het op tegen Vitesse (uit), PEC Zwolle (uit), AZ (thuis) en Feyenoord (uit). "Volgens mij hebben wij in de eerste zes wedstrijden weer vier ploegen uit de top. So be it. We moeten ze toch spelen en ik heb zoiets: dan maar liever in het begin", reageert Fraser voor de camera van RTV Rijnmond.

Afgelopen seizoen begon Sparta met een uitwedstrijd tegen Feyenoord. "Je kunt er allerlei theorieën op los laten. Zij zullen in het begin niet zo goed zijn als dat ze misschien halverwege zijn", aldus Fraser, die weing kan met een zwart scenario vol nederlagen. "Het seizoen is lang. Ik weet ook dat er zat mensen in paniek kunnen raken. Daar heb ik geen invloed op. Dit is de indeling en wij moeten zorgen dat we er klaar voor zijn."

De trainer van Sparta is in elk geval positief over de huidige selectie. "We hebben wederom een ploeg bij elkaar die gretig is, gedisciplineerd is en heel veel plezier uitstraalt. Dat zijn belangrijke ingrediënten in de sport."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws