'Je kunt het wel vergelijken met de terugkeer van Robben bij FC Groningen'

'Je kunt het wel vergelijken met de terugkeer van Robben bij FC Groningen'

24-07-2020 13:35
64

De terugkeer van Edgar Barreto maakt veel los in Nijmegen en omstreken, merkt Wilco van Schaik. De algemeen directeur van NEC vergelijkt het met Arjen Robben en FC Groningen.

"Er is een soort Barreto-mania ontstaan", stelt Van Schaik in gesprek met Voetbal International. "Je kunt het wel vergelijken met de terugkeer van Arjen Robben bij FC Groningen. Barreto is onze eigen Robben. Zijn komst maakt een enorm enthousiasme los."

"Onze social media-kanalen gingen door het dak en het gehele sentiment rond de club is nu ontzettend positief. Dat is de afgelopen jaren wel anders geweest, dus daar zijn we enorm blij mee. Je ziet bij ons - weliswaar op iets kleinere schaal - nu hetzelfde gebeuren als in Groningen: de supporters kijken ongelooflijk uit naar de eerste training met Édgar en naar de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen."

Van Schaik noemt de aanwezigheid van de 36-jarige Barreto 'geweldig voor de uitstraling van de club'. "Maar ook voor de hele Keuken Kampioen Divisie. Ik denk dat ze in Oss en Kerkrade ook blij zijn dat zo'n topspeler uit de Serie A in hun stadion komt voetballen."