'Immers, Beugelsdijk en Meijers ken ik alleen van tv, ik kan van ze leren'

'Immers, Beugelsdijk en Meijers ken ik alleen van tv, ik kan van ze leren'

25-07-2020 09:58
37

Boy Kemper verruilde Ajax in de jacht op speeltijd voor ADO Den Haag, maar hij is lovend over zijn diverse trainers in Amsterdam. Vooral van Winston Bogarde leerde de 21-jarige verdediger veel.

"Die was specifiek met de verdedigers bezig. Van hem heb ik echt wel veel geleerd", zegt Kemper tegen Ajax Showtime. Ook over Jong Ajax-coach Mitchell van der Gaag is hij vol lof. "Dat vond ik een hele fijne trainer om mee te werken. Zijn karakter, hoe hij is, van het hard werken, zo'n type ben ik ook. Ik ben misschien niet een verfijnde Ajax-speler, maar ik ben wel een harde werker die er altijd staat en Mitchell brengt dat er ook bij de jongens in."

Onder Van der Gaag zat Kemper echter vaker dan hem lief was op de bank bij Jong Ajax. "Ik had verwacht alles te spelen, maar in de laatste week haalden ze met Juan Familia-Castillo nog een linksback en ben ik op de bank beland", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Voor dit jaar heb ik besloten dat ik veel wil spelen, het is tijd om in een eerste elftal te komen."

De keuze van Kemper viel daarbij op ADO Den Haag, waar hij de meeste kansen ziet. Hij treft in de Hofstad veel nieuwe gezichten. "Immers, Beugelsdijk en Meijers ken ik alleen van tv. Nu speel ik met ze. Leuk, want daar kan ik alleen maar van leren."