Krul verrast door Koeman en Lodewijks: 'Hoopgevend, ik weet wat me te doen staat'

Krul verrast door Koeman en Lodewijks: 'Hoopgevend, ik weet wat me te doen staat'

25-07-2020 16:46
22

Tim Krul is weliswaar met Norwich City uit de Premier League gedegradeerd, maar heeft zichzelf na enkele moeilijke jaren weer helemaal opgericht. De achtvoudig Oranje-international mag zelfs weer dromen van het Nederlands elftal.

In het voorjaar van 2019 – toen hij met The Canaries om promotie streed – had hij al contact met Oranje-keeper Patrick Lodewijks. "Ik kende Lodewijks al van mijn vorige periode bij Oranje. En toen hij bij Southampton en Everton ook al in de staf van Koeman zat, heb ik een paar keer tégen ze gespeeld", vertelt de 32-jarige Hagenaar aan Voetbal International. "Hij vertelde dat ze me sinds begin 2019 volgden, dat ik goed bezig was en zo door moest gaan."

Wedden

Meer odds

Na de promotie naar de Premier League zat Lodewijks zelfs voor Krul op de tribune, samen met niemand minder dan bondscoach Ronald Koeman. "Dat was echt fantastisch. Daar doe je het allemaal voor. Het bezoek van Koeman en Lodewijks gaf me een enorme boost. Dat ze speciaal voor mij kwamen over vliegen, vond ik eervol."

Medio maart werd Krul zelfs opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal: dat de oefenwedstrijden tegen Spanje en de Verenigde Staten niet doorgingen vanwege de coronacrisis, was dan ook een bittere pil voor de doelman. "Maar het gesprek was goed en hoopgevend. Ik weet wat me te doen staat: mijn niveau van de laatste twee seizoen doortrekken."