Kroos duidt Bale-kwestie bij Real Madrid: 'Weet niet of hij daar nog boos over is'

Kroos duidt Bale-kwestie bij Real Madrid: 'Weet niet of hij daar nog boos over is'

Gepubliceerd: zaterdag 25 juli 2020 om 17:58za 25-07-2020 om 17:58

Toni Kroos leeft mee met Real Madrid-ploeggenoot Gareth Bale. De Welshman kwam in 2013 voor honderd miljoen euro over van Tottenham Hotspur – destijds een mondiaal transferrecord – en is zeven jaar later het mikpunt van spot vanwege zijn bijrol bij De Koninklijke.

Bale zat tijdens de laatste weken van het seizoen vrijwel alleen maar op de bank en deed niet veel moeite om oprechte betrokkenheid te veinzen. Na het binnenhalen van de landstitel stond hij er – te midden van alle feestvreugde – verloren bij, waarna hij op eigen verzoek de seizoensafsluiting tegen Leganés oversloeg. "We hoeven er niet omheen te draaien: dit is voor niemand leuk", aldus Kroos in de Lauschangriff podcast. "Hij is zeker niet hierheen gehaald om zo'n marginale rol te spelen."

Tijdens de zomer van 2019 leek Bale al op weg naar China, maar die miljoenentransfer ketste uiteindelijk af. "Ik geloof dat hij inderdaad weg wilde en dat de club aanvankelijk zou meewerken, maar dat het toch niet gebeurde", herinnert Kroos zich. "Ik weet niet of hij daar nog steeds boos over is. Het is in ieder geval een moeilijk onderwerp."

Dat Bale – die na zeven jaar Real Madrid nog steeds geen Spaans spreekt – niet goed in de groep ligt, bestrijdt Kroos echter. "Het is zeker niet zo erg als in de media beweerd wordt. Wij hebben geen problemen: ik speel al zes jaar met hem samen en wij hebben veel prijzen gewonnen met elkaar."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws