Gent en sterspeler David rollend over straat: 'Alsof dat zo'n geweldige stap is'

Gent en sterspeler David rollend over straat: 'Alsof dat zo'n geweldige stap is'

26-07-2020 13:48
55

Jonathan David heeft ergernis gewekt in België. De twintigjarige Canadees heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Lille, maar KAA Gent-voorzitter Ivan De Witte rept van een 'georkestreerde actie van zijn makelaar en de Franse club'.

"Een paar weken geleden klonk nog luid dat hij alleen naar de Bundesliga wil en nu wil hij per se naar Frankrijk", vertelt De Witte in De Morgen. "Dat is toch bizar? Alsof Lille voor Jonathan zo'n geweldige stap voorwaarts zou zijn."

Gent stoort zich aan het gedrag van het kamp-David en De Witte haalde al uit. "Ik heb alleen mijn ergernis uitgesproken. Er zijn achter onze rug contacten gelegd via zijn makelaar met de club Lille. Tegen alle regels in", stelt de preses, die onlangs een gesprek had met de aanvaller, in De Zondag. "Ik heb hem uitgelegd dat we willen dat hij volgend jaar nog bij ons speelt. En heb hem ook uitgelegd dat dit ook voor hem sportief beter is."

Of David daadwerkelijk bij de Buffalo's blijft, is twijfelachtig. Niet alleen Lille zit achter hem aan. "De contacten lagen deze week stil, maar er zijn nog andere clubs concreet geïnteresseerd", duidt De Witte. "Met veel betere voorstellen zelfs. Waaronder Leeds."

David hekelde vorige week het feit dat Gent een bod van 25 miljoen van Lille heeft afgewezen.