Feyenoord boven Robben: 'Het telefoontje heeft me wel aan het denken gezet'

Feyenoord boven Robben: 'Het telefoontje heeft me wel aan het denken gezet'

27-07-2020 07:00
26

FC Groningen gooide Arjen Robben in de strijd en leek beet te hebben bij Mark Diemers, totdat Feyenoord tussenbeide kwam. De middenvelder is blij dat hij op 26-jarige leeftijd is waar hij wil zijn.

"Nu krijg ik dan de kans in de Nederlandse top. Dat is altijd mijn doel geweest", vertelt Diemers aan De Telegraaf. "Maar ik ben niet klaar, het begint nu pas. Ik wil niet te grote praatjes vooraf hebben en ik weet dat de stap naar een topclub groot is, maar ik weet ook wat ik kan en dat ik het in me heb."

Voor hetzelfde geld had Diemers maandag op het trainingsveld gestaan bij Groningen, dat hem binnen dacht te hebben. "Maar toen Feyenoord zich meldde, was het voor mij meteen duidelijk. Deze stap kon ik niet weigeren. Dit is voor mij een droomtransfer", zegt Diemers.

En dat ondanks het feit dat Robben contact zocht met Diemers om hem te overtuigen van een Groningen-transfer. Het gebeurde ver voordat de comeback van de 96-voudig international bekend werd. "Ik was dus al een tijdje op de hoogte van wat er ging gebeuren, maar ik had beloofd er mijn mond over te houden."

"Het telefoontje van Robben heeft me wel aan het denken gezet. Het leek me geweldig om met zo'n legend op het veld te staan, maar ondanks de bewondering die ik heb voor Robben, heb ik toch gekozen voor Feyenoord. Ik vind dat je uiteindelijk moet kiezen voor wat het beste is voor je eigen carrière."

"Maar het is wel heel bijzonder dat een speler als Robben de moeite neemt om jou op te bellen", beseft Diemers. "Dat deed me wel iets. Toen bekend werd dat ik voor Feyenoord had gekozen, kreeg ik nog een berichtje van Robben, waarin hij me feliciteerde. Dat vond ik heel mooi en geeft wel aan hoe hij in elkaar steekt."