'Het is mijn belangrijkste doel: wanneer de tijd rijp is, wil ik naar Barcelona'

'Het is mijn belangrijkste doel: wanneer de tijd rijp is, wil ik naar Barcelona'

28-07-2020 15:56 Laatste update: 16:03
26

Xavi droomt ervan om in de toekomst als trainer aan de slag te gaan bij zijn oude club FC Barcelona. Dat geeft de oud-middenvelder aan in een uitgebreid interview met het Spaanse Marca.

"Dat verberg ik niet, ik heb het altijd al gezegd", begint Xavi als hem gevraagd wordt naar een mogelijke stap naar Barcelona. "Het is mijn belangrijkste doel: wanneer de tijd rijp is, wil ik naar Barcelona. Het is mijn thuis en het zou een droom zijn die uitkomt. Maar nu ben ik gefocust op Al Sadd, ik heb zin in het nieuwe seizoen."

Xavi blijft dan ook rustig afwachten en maakt geen haast. "Barcelona komt ooit, op korte of lange termijn. Boven alles moet ik Quique Setién respecteren en wens ik het Barcelona-team het beste." Xavi ziet dat het spel onder Setién niet altijd even goed is. "Maar ik vind de ideeën van Setién goed, nu maar ook met zijn eerdere teams. Soms komt het er niet helemaal uit, dat is waar, maar de tegenstander maakt het je ook erg lastig. "

VAR
Veel Barcelona-fans vonden dat Real Madrid afgelopen seizoen geluk had met de VAR, maar Xavi waagt zich niet aan dergelijke uitspraken. "Ik geef mijn mening over scheidsrechters niet vaak, ze hebben een moeilijke taak", geeft de voormalig middenvelder aan. "Het probleem met de VAR is dat je de verschillende situaties hetzelfde moet interpreteren. Dit zal altijd controverse opleveren", sluit hij af.