Ajax kan Wijndal vergeten: 'AZ heeft geen transfers nodig en wil gaan oogsten'

Ajax kan Wijndal vergeten: 'AZ heeft geen transfers nodig en wil gaan oogsten'

Gepubliceerd: woensdag 29 juli 2020 om 18:48wo 29-07-2020 om 18:48

De naam van Owen Wijndal zingt rond bij Ajax als mogelijke opvolger van Nicolás Tagliafico, maar de kans op een transfer is klein. AZ wil niet verkopen aan de concurrentie uit de Eredivisie, benadrukt clubwatcher Simon Zwartkruis van Voetbal International.

"Wijndal zou een typische Ajax-speler kunnen zijn. Dat blijkt wel uit het feit dat ze hem als tiener al een keer benaderd hebben. Toen heeft hij 'nee' gezegd. Dat komt niet vaak voor bij jongens van die leeftijd, die willen dan toch wel naar het grote Ajax", aldus Zwartkruis. "Maar hij heeft heel duidelijk gekozen voor AZ, ook vanwege het perspectief. Hij zag er meer kansen om snel door te breken."

Wijndal werd al meermaals getipt als opvolger van Tagliafico, terwijl ook Myron Boadu en Calvin Stengs naar voren worden geschoven als potentiële versterkingen voor Ajax. "Financieel zou Ajax het makkelijk op tafel kunnen leggen, maar Max Huiberts, de technisch directeur van AZ, is daar heel duidelijk over: Wij verkopen liever niet binnen Nederland", stelt Zwartkruis. "Dan maak je de concurrentie sterker."

"Je weet niet wat er gebeurt als Ajax er nog eens tien miljoen bovenop legt, uiteindelijk kunnen de knieën dan zwak worden, maar AZ zit niet in de positie dat ze moeten verkopen", weet de clubwatcher."Het is een financieel gezonde club geworden. Ze hebben niet per se miljoenentransfers nodig. De eerste voorkeur is om deze ploeg bij elkaar te houden en te gaan oogsten komend seizoen. Ze gaan voor het kampioenschap."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws