Breaking news

Ajax neemt revanche op AZ: Labyad matchwinner in achtste finale

Leipzig slaat verrassende slag en behoudt 'verdediger van internationale klasse'

Leipzig slaat verrassende slag en behoudt 'verdediger van internationale klasse'

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 14:24vr 31-07-2020 om 14:24

RB Leipzig heeft vrijdagmiddag verrassend contractnieuws wereldkundig gemaakt. De gewilde verdediger Dayot Upamecano was bezig aan zijn laatste contractjaar, maar heeft voor twee seizoenen bijgetekend.

De 21-jarige Fransman – in januari 2017 overgenomen van Red Bull Salzburg – werd al tijdenlang gelinkt aan een Premier League-transfer, maar ligt nu tot medio 2023 vast bij Die Roten Bullen. "Ik voel me op mijn plek in Leipzig, het totaalplaatje klopt voor mij", laat Upamecano weten aan de RB Leipzig-kanalen. "Wij hebben goede gesprekken met trainer Julian Nagelsmann en de directie gevoerd: zij hebben mij ervan overtuigd dat contractverlenging een juiste beslissing voor mij was. We hebben een jong, hongerig en bovenal hyperambitieus team: ik wil nu met Leipzig de volgende stap zetten."

Sportief directeur Markus Krösche ziet het ook helemaal zitten. "Dayot is uitgegroeid tot een verdediger van internationale klasse en is met zijn 21 jaar nog volop in ontwikkeling. Des te mooier, dat hij die ontwikkeling bij ons voort gaat zetten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws