RB Leipzig presenteert met 'Defensivallrounder' ook tweede versterking van de dag

RB Leipzig presenteert met 'Defensivallrounder' ook tweede versterking van de dag

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 21:07wo 08-07-2020 om 21:07

Het productieve RB Leipzig haalde woensdag Hee-Chan Hwang op bij zusterclub Red Bull Salzburg en heeft meteen ook zijn tweede aanwinst van de dag gepresenteerd. Verdediger Benjamin Henrichs komt op huurbasis over van AS Monaco.

De 23-jarige Defensivallrounder brak in Duitsland door bij Bayer Leverkusen, vertrok in 2018 voor twintig miljoen euro naar Monaco en keert nu tijdelijk terug in de Bundesliga. RB Leipzig heeft in zijn huurovereenkomst met de Monegasken een koopoptie bedongen. Henrichs is in principe gehaald als rechtsback, maar kan ook links of centraal achterin uit de voeten. Tijdens de Champions League-ontknoping van het seizoen 2019/2020 is hij nog niet speelgerechtigd, maar daarna kan hij met Die Roten Bullen het nieuwe Bundesliga-seizoen in.

Leipzig heeft nu met Hwang, Henrichs en Las Palmas-keeper Josep Martínez drie spelers vastgelegd voor het seizoen 2020/2021. Tegenover hun komst staat het vertrek van vedette Timo Werner: zijn 34 goals en dertien assists in 45 officiële wedstrijden verleidden Chelsea om 53 miljoen euro over te maken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws